Het Bedrijf

Wegenbouwbedrijf B. van den Hoek is in 1963 opgericht door de heer G.J. van den Hoek. Hij is begonnen met het aannemen van straatwerkzaamheden en zijn opdrachtgevers waren hoofdzakelijk particulieren en bedrijven

In 1986 heeft zoon Bert van den Hoek het bedrijf overgenomen van zijn vader. In 2003 kwam Herman van de Bunt erbij als compagnon. Zij hebben het bedrijf nog verder uitgebouwd. De focus kwam niet alleen meer op straatwerk te liggen maar ook op het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van grond- en sloopwerk en riolering. Met circa tien medewerkers zorgt B. van den Hoek Wegenbouw ervoor dat uw wegenbouwprojecten geruisloos verlopen.

 

In 2017 gaan wij door als Hoek Wegenbouw BV.

Opgericht 1 Januari 1951, door H.S. Hendrikse, onder de naam Higler, Hendrikse & Co te Soest. Begonnen met een kruiwagen en een plank, werd in 1955 een dragline aangeschaft.

In 1956 werd de naam H.S. Hendrikse en was de oprichter alleen eigenaar.
In 1967 werd H.J.J. Hendrikse medefirmant en werd de naam gewijzigd in H.S. Hendrikse & ZN.
In 1973 werd de firma een besloten vennootschap onder de naam H.S. Hendrikse & ZN. BV.

Er werden grotere werken aangenomen zoals complete uitbreidingsplannen en het realiseren van bergingsriolen in o.a. de gemeente De Bilt. In 1978 overleed de oprichter. H.J.J Hendrikse werd enig directeur.

In 1992 trad de kleinzoon van de oprichter in dienst de naam werd niet gewijzigd, dit als hommage aan de oprichter. In 1995 werd H.G. Hendrikse directeur/eigenaar en deed H.J.J. Hendrikse een heel klein stapje terug. Inmiddels ligt het jaar 2010 en daarmee het 60 jarig bestaan van het bedrijf achter ons. En we gaan door!